Aventură prin lectură -impresii după prima lună de proiect

Aventură prin lectură

impresii după prima lună de proiect

Activitățile din cadrul proiectului ,, Aventură prin lectură” de la Școala Gimnazială ,, Mihai Eminescu” Hărman au debutat pe 12 septembrie 2022.

Activitățile se desfășoară de luni până joi, de la ora 11:50 la ora 14:15. Fiecare grupă este formată din 15 copii, de nivel apropiat ca și nivel de vârstă și competență de citit și înțelegere a textului. În zilele de luni și miercuri, elevii sunt coordonați de Morik Gabriela, iar marți și joi de Mork Carmina.

Aventura prin lectura

Impactul activităților asupra copiilor a fost unul favorabil, Copiii participă cu plăcere și interes la aceste activități, prezența fiind în procent de 100%. Sunt încântați de mediul ambiant în care stau în timpul activităților, își doresc să citească și să înteleagă textele citite, sunt atrași de jocurile și textele utilizate, participă activ la activități, chiar si cei mai timizi.

Provenind din clase diferite, pentru a le cunoaște nivelul de competențe, li s-a dat un test de eveluare inițială, pentru a observa dacă evoluează pe parcurs.

În concluzie, înscrierea la acest proiect a fost o decizie bună și sperăm ca acești copii să profite de sansa ce le-a fost oferită și să poată suplini prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului lipsa implicării familiei în activitățile de citit și scris. Și efectele să se simtă și în activitatea copiilor la clasă.