Biserici și cetăți fortificate – Transilvania mea -proiect școlar

Proiect școlar -Școala Gimnazială "Mihai Eminescu", Hărman

Comunitatea înseamnă viață, iar sașii au știut să dea sens acestui cuvânt prin tradiții, dar și prin construcțiile strașnice prezente și astăzi în Transilvania.

Bisericile fortificate sunt lăcașe de cult înconjurate de ziduri de apărare, astfel că ele înglobează esența puterii și a protecției, a voinței și a credinței, rămase dovadă peste secole.

Biserici si cetati fortificate

Noi, la rândul nostru, ne dorim să părstrăm spiritul și tradițiile lor, motiv pentru care, am ales ca tinerele generații să ne fie alături în a duce poveștile meleagurilor transilvănene mai departe.
Astfel că, alături de Asociația Soroptimist, elevii Scolii Gimnaziale Mihai Eminescu Hărman au avut prilejul de a descoperi povestea bisericii fortificate din Hărman, parte din patrimoniul local cultural. Pe lângă acesasta au cunoscut și poveștile altor biserici fortificate precum Prejmer, Sînpetru, dar și istoria Brașovului sau a cetății medievale din Râșnov.
La finalul activității, elevii au fost premiați cu diplome și premii în cărți, oferite de către Asociația Soroptimist.

Proiectul a fost realizat la inițiativa doamnei profesor de limba și literatura română, Vieru Elena, în colaborate cu Asociația Soroptimist, sub îndrumarea domanei profesor de istorie, Jalbă Alexandra. Mulțumiri domnului director Aciu Ioan pentru sprijinul oferit în derularea acestei activități educative.

Imagini de la eveniment

 

mai multe imagini