Excursie tematică în cadrul proiectului CESI – Calitate prin Educație Școlară Incluzivă

Excursie tematică în cadrul proiectului CESI

Calitate prin Educație Școlară Incluzivă

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Hărman a beneficiat de două excursii la Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri artificiali din S-E Europei, un muzeu în aer liber, unic în România. Au particitat în total patruzeci de elevi, împărțiți în două grupe în data de 4 și 5 iunie 2022.

Copiii au beneficiat de transport gratuit și intrare liberă în această locație unde au văzut 100 de dinozauri reproduși în marime naturală conform descoperirilor paleontologice.

Parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, zone interactive și expoziții inedite în aer liber.

Cea mai apreciată zonă a fost cea a vulcanului interactiv care simulează o erupție privită de pe o platformă ce exemplifica în mod real senzația pe care o ai în timpul unui cutremur.

Au mai văzut 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante și au putut privi prin ferestre interactive cu realitate augumentată.

Petrecând plini de bucurie și curiozitate clipe inedite, am fost să servim masa la Restaurantul Alex din localitate.

Copii au petrecut ziua jucându-se, descoperind, exersând capacitățile de comunicare, autonomie personală și dezvoltându-și resursele emoționale și sociale. sub îndrumarea doamnelor consilier și animator școlar CESI, PN2017.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „CESI – Calitate prin educație școlară incluzivă”, cod PN2017 șanse la educație de calitate pentru 500 de copii în risc de părăsire timpurie a școlii/cu CES din județele Suceava și Brașov, beneficiind de un grant în valoare de 859.554 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală

Știre preluata de pe CESI - Calitate prin Educație Școlară Incluzivă

Imagini