,,Femeile celebre ale României” -proiect ARIPI

,,Femeile celebre ale României” a fost tema care a deschis activitățile Clubului de lectură din cadrul proiectului ARIPI – „Avem rezultate importante prin implicare”, în ajunul zilei de 8 MARTIE.

Participanții au făcut o călătorie în timp, recitind poveștile unor personalități feminine celebre care au marcat istoria țării noastre, contribuind semnificativ la dezvoltarea culturii și civilizației naționale.

Femei celebre

Femeile celebre ale României

Astfel, au aflat că Maria Rosetti a fost prima femeie gazetar din România, că regina Elisabeta a publicat poezii sub pseudonimul Carmen Sylva, că Sofia Nădejde a rămas în memoria generațiilor ca prima autoare a unui roman feminist, iar Ana Aslan a fost geniul care a descoperit „tinerețea fără bătrânețe”. 10 femei și zece lecții de viață cu ecouri nu numai în România, ci și în întreaga lume, dacă ne gândim la Nadia Comăneci sau Maria Tănase. A urmat apoi o dezbatere despre locul femeii în societate, din vechime și până astăzi, finalizată cu o expoziție a materialelor realizate.

LA MULȚI ANI FEMEII!, indiferent de vârstă, statut sau apartenență la vreun grup, să fie sănătoasă și copleșită de iubire!

Imagini de la eveniment

Femei celebre