Hackathon de Robotică la Râșnov

Hackathon de Robotică, Râșnov

Centrul Schubz și NextLab cu sprijinul Primăriei Râșnov organizează primul robohackathon pentru copii în orașul Râșnov, sala de sport a Școlii Peter Thal, în data de 19.06.2021.

Școala Gimnazială Hărman participă cu 5 echipe

  • Coordonatori: Gabriela Morik și Ioan Aciu (cu mulțumiri Clubului SI - Brașov)
  • Elevi: Sandu David, Toader Oana Iulia, Temelie Cristian, Ardelean Alessandro, Iuriciuc Sebastian, Harbuzaru BiancaNicoleta, Radu Florina, Vargau Mihai, Bondor Darian Ramon, Lapadat Silviu

Participarea se face in echipe iar costul este de 400 de lei/echipă, echipa putând apoi utiliza kit-ul și după încheierea evenimentului. Într-o echipă pot fi maxim 2 elevi cu vârste între 10-16 ani, din Râșnov sau alte localităţi. Numărul de echipe este limitat iar organizatorii pot decide acordarea unor burse pentru elevii cu posibilităţi materiale limitate.

Fiecare echipă va utiliza un kit de robotică din partea organizatorilor. Roboţii din kit-uri vor fi de tip line follower. Elevii din fiecare echipă vor avea la dispoziţie ziua de sâmbătă (19 iunie) între 9.00 – 13.00 pentru a asambla robotul cu asistenţa voluntarilor din proiect. După aceea, între orele 14.00 – 16.00 vor participa la o cursă cu roboţi.

Fiecare echipă trebuie să aducă un laptop cu sistem de operare Windows/Linux/Mac OS X pe care să poată instala pachetul Arduino IDE sau MIXLY. Elevii vor dispune de o parolă a unui cont cu drepturi de admin pe computerul adus. În cazuri excepţionale se pot folosi laptop-urile voluntarilor.

detalii pe SCHUBZ