Școala Gimnazială Hărman -înscriere

Dragi părinți,
pentru că am intrat in vacanța,
haideți să înscrieți copiii la școală!

Acte necesare pentru inscriere copiilor la clasa pregatitoare 2021 - 2022:

  • Actul de identitate al parintelui care face inscrierea - fotocopie si original
  • Certificatul de nastere al copilului - fotocopie si original
  • O copie a recomandarii de inscriere in clasa pregatitoare, in cazul in care copilul implineste varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 inclusiv.

Va așteptăm la sediul unităţii în str. Dorobanți nr 78 loc Hărman, tel 0268367014 sau online pe scoala-harman.ro în perioadele descrise in calendarul înscrierii în clasa pregătitoare an școlar 2021-2022

Cerere tip Calendar înscriere

mică PREZENTARE

Școala Gimnazială Hărman

Școala Gimnazială Hărman rămâne o instituție a cărei viziune este ,,oferim educație azi, cu scopul de a reuși într-o lume plină de provocări, mâine”. Misiunea noastră este să fim puntea de trecere dintre anii copilăriei și ai adolescenței, către o comunitate prosperă, deschisă spre evoluție și progres.

Educația, în școala Hărman, este activitatea cu caracter fundamental de transmitere a experienței de viață, a culturii către generații tinere, de influențare sistematică și conștientă a dezvoltării intelectuale, morale sau fizice. Conform principiului “Educația este aprinderea unei torțe, nu umplerea unui vas”(Socrate), activitatea noastră este orientată predominant spre pregătirea pentru viață, care îl formează pe pe copil ca om.

Primul contact al copilului cu școala noastră are loc la vârsta de 3 ani. În cadrul celor trei grădinițe, Grădinița nr. 1 Hărman, Grădinița cu program prelungit nr. 2 Hărman și Grădinița cu program prelungit din satul Podu Oltului, copiii sunt primiți într-un climat minunat, spațios și colorat, unde cadre didactice calificate, profesioniste și dedicate meseriei de educator, le inițiază acestora primii pași în tainele cunoașterii, îi invață să socializeze și pun bazele ,, celor 7 ani de acasă”.

La vârsta de 6 ani, curioși și dornici de a crește, acești mici preșcolari devin școlari, în cadrul învățământului primar din Școala Gimnazială Hărman și Școala Primară Podu Oltului. La acestă formă de învățământ, pentru anul școlar 2021-2022, sunt propuse două clase, însumând 47 de locuri.

Ekefantul ElmerPrin activități atractive, cu săli de clasă moderne, mobilier nou și pereți pastelați, dotate cu echipamente de ultimă generație, elevii descifrează tainele scrisului și cititului, își însușesc competențele necesare și își formează o personalitate puternică, pentru a reuși în viață. Copiii sunt învățați cum să învețe, sunt încurajați să gândească liber și să vadă în dascălul din fața lor un om de încredere, la care poate apela oricând, care îl îndrumă și îl ocrotește asemenea unei mame. Sunt desfășurate activități extrașcolare, proiecte educaționale și parteneriate în toate domeniile, cu scopul dezvoltării unei atitudini civice și morale în rândul elevilor școlii. Relația școală-elev-familie este un obiectiv important în planul managerial al instituției noastre. Conducerea unității este un partener de comunicare eficient, pus în slujba elevilor și a comunității locale din care facem parte.
Elevii ciclului gimnazial beneficiază de continuitate în cadrul aceluiași colectiv, cunosc cadrele didactice, cunosc școala și sunt îndrumați de profesori calificați, implicați în realizarea unui învățământ de calitate, dedicați misiunii alese, de care sunt pe deplin conștienți. Ei sunt alături de fiecare copil, pentru că fiecare copil este unic.

Toți elevii școlii învață de dimineață, nefiind program decalat din cauza lipsei de spațiu. Școala este luminoasă, dotată cu laboratoare de limba română/bibliotecă, informatică și sală de sport. Curtea școlii este spațioasă, pentru a se putea realiza ore în aer liber și pentru a asigura spațiu de recreere și joacă, în pauzele dintre ore. Se organizează activități sportive în sala de sport, la care au acces toți copiii din comuna Hărman. Anual, desfășurăm proiecte educative, având tematică diversă, cu parteneri implicați, dornici să susțină educația.

Ca instituție ce va purta numele poetului național, dorim să atingem nivelul exprimat de chiar cuvintele acestuia: ,,Caracterul unei școli bune e ca elevul să învețe în ea mai mult decât i se predă, mai mult decât știe însuși profesorul.”

M. Eminescu