Concurs „CARPASIT” -situl Postăvarul.

Concurs "CARPASIT"

Destinația: situl Postăvarul

Concursul "CARPASIT"

Concursul CARPASIT se derulează în cadrul proiectului POIM ”Elaborarea planurilor de management pentru siturile de importanță comunitară ROSCI 0042 Codru Moma, ROSCI 0055 Dealul Cetății Lempeş - Mlaștina Hărman, ROSCI 0170 Pădurea și mlaştinile eutrofe de la Prejmer, ROSCI 0195 Piatra Mare şi ROSCI 0207 Postăvarul”, activitatea A.7.1: Activităţi de conştientizare şi educație ecologică destinate elevilor comunităţilor locale din zona de desfăşurare a proiectului.

Excursie, destinația: situl Postăvarul

Impresii din excursie

sit Piatra Mare

A doua excursie in cadrul concursului Carpasit a avut loc in data de 9 septembrie, si a constat in vizitarea sitului Postavarul. Un grup de 45 de copii ai scolii au parcurs pe jos, voiniceste, traseul din Poiana Brasov până la Cabana Postăvarul. Un traseu lung, dar cu aer curat, peisaje minunate și voie buna!

Masivul Postavarul, unul dintre locurile emblematice ale judetului Brasov, este un loc care merită vizitat pe parcursul vietii. Copiii Scolii Gimnaziale Harman au avut această ocazie, in cadrul concursului ,, Carpasit" . Au putut vedea muntii care ne inconjoară, plante medicinale, paduri de conifere si km de pajisti abrupte, care in sezonul de iarnă devin pârtii de schi. Drumul nu a fost usor dar nimeni nu a abandonat. Am ajuns la cabana Postavarul, la 1600 m altitudine si am admirat Brasovul de sus. Aceste excursii ne infatiseaza frumusetea naturii si contribuie la constientizarea nevoii de a o proteja. Pe langă faptul că sportul inseamnă sănatate, invătăm biologie, recunoscand plante rare și medicinale, geografie, admirand si identificand muntii si istorie, vazând vechimea acestor locuri .

Prof.inv. primar Morik Gabriela

imagini: Calin Claudia și Morik Gabriela

mai multe poze