Pety a ajuns la Varna în Bulgaria în 15 mai 2021

Pety a ajuns la Varna în Bulgaria în 15 mai 2021

"Călătoria mea spre mare"

Vă mai aduceți aminte de PET și călătoria sa spre mare?

"La nivel naţional va fi desfășurată o campanie de informare și conștientizare sub forma unui experiment inovator și creativ. Campania va avea ca "erou" o sticlă de plastic pentru care va fi construit un profil și o poveste aventuroasă în cheie parodică. Ea va fi lansată în râul Olt în zona jud. Brașov si monitorizată în timp real pe durata proiectului. Pe drum va avea parte de tot felul de “aventuri” dezvoltate de o echipă de profesioniști pentru publicul larg.
În paralel, proiectul va desfășura activităţi educative, de informare și de activare civică în patru comunităţi locale de pe Olt (jud. Brașov): comuna Hărman, comuna Feldioara, comuna Hoghiz și comuna Viștea."

citește mai mult...
Calatoria mea spre mare
A ajuns în Bulgaria

Un pet de plastic cu GPS, plecat din Brașov, a ajuns până în Bulgaria. „Călătoria” bidonului a durat şapte luni

"De unde a pornit ideea? Poluarea cu plastic a râurilor, a mărilor și a oceanelor este provocată în special de comunităţile riverane acestor ape. Atât la nivel local cât și la nivel naţional doar o mică parte din locuitori conștientizează că au o contribuţie la acest dezastru local și global.

Într-o sticlă de plastic s-au introdus echipamente electronice de localizare GPS, comunicaţii online, acumulatori și un panou fotovoltaic. Sticla high tech a fost apoi lansată la apă de elevii de la Hărman, judeţul Brașov. Pety, pentru că „personajul” nostru a primit și un nume, și-a început astfel călătoria în ziua de 18 octombrie 2021. Și în data de 15 mai 2021 Pety a ajuns la Varna în Bulgaria. Întregul parcurs poate fi urmărit pe blog-ul lui Pety:
https://pety.mioritics.ro/"

sursa: brașov.net